PM Najib ‘BERANI’ Kerana ISLAM Walaupun Donald Trump Adalah KAWAN BAIK Beliau .. Ini Hajat PM Najib Yang Buat Semua Takbir !!

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menegaskan beliau tidak akan menggadai prinsip dan kesucian Islam walaupun mempunyai hubungan baik dengan Presiden Amerika Syarikat (AS) Donald Trump.

“Ya, saya disambut baik di Rumah Putih. Ya, Trump kenalan baik saya tapi dari segi prinsip saya tak akan gadaikan kesucian Islam walau dalam apa jua keadaan wajib bagi kita (mempertahankannya).

“Jangan lupa prinsip pertama maqasid syariah itu apa dia? Prinsip pertama maqasid syariah memelihara agama, nombor dua baru nyawa, harta…

“Kalaulah Baitulmuqaddis itu dengan Masjid Al Aqsa kota suci umat Islam yang ketiga, maka wajiblah kita memperjuangkan Al-Aqsa, Baitulmuqaddis dan Al-Quds Al Syarif bebas dari cengkaman Zionis,” katanya.

Beliau berkata demikian di hadapan kira-kira 1,000 hadirin yang turut berhimpun dalam Himpunan Solidariti Baitulmaqdis di Masjid Putra, Putrajaya hari ini.

Ia bagi menunjukkan solidariti kepada Palestin ekoran tindakan Washington mengiktiraf Baitulmuqaddis sebagai ibu negara Israel.

Mengulas lanjut, Najib berkata mempertahan Baitulmuqaddis adalah wajib.

“Ini bukan pilihan, ini bukan pilihan, yang lain ada pilihan, yang lain ada pilihan. Ini tak ada pilihan, ini wajib kita tentang mereka (Amerika dan Israel). Wajib kita bersatu.

“1.6 bilion umat Islam. Yahudi berapa? 13 juta. 1.6 bilion boleh kalah pada 13 juta? tak masuk akal. Hukum akal tak mungkin.

“Tapi kalau kita tak bersatu kalau kita lemah, kalau kita bercakaran, Allah kata kita akan jadi lemah. Itu Allah kata,” katanya.

Biar badan dikerat, daging tinggal seketul Najib tak berganja

Membuktikan keberanian dan kesungguhannya demi bumi Palestin, Datuk Seri Najib Razak menegaskan beliau tidak akan berganjak daripada pendirian yang ada sekarang.

Berucap dengan nada yang berapi-api di Masjid Putra, Putrajaya Najib berkata tiada apa yang dapat mengubah pendirian berkenaan.

“Kita tak akan berganjak, buat apa sekali pun kita tak akan berganjak.

“Macam khutbah mufti tadi di dalam (masjid), kalau dikerat beberapa kali badan saya pun, walau tinggal seketul daging sekali pun saya masih mempertahankan prinsip ini,” kata Najib disambut laungan takbir.

Untuk rekod, khutbah Jumaat hari ini disampaikan oleh Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr Zulkifli Mohamad. Isi khutbah yang disampaikan beliau berkisar mengenai nasib umat Palestin serta Baitulmuqaddis.

Najib sebentar tadi mengetuai himpunan menyatakan sokongan terhadap Palestin dan membantah tindakan Rumah Putih mengiktiraf Baitulmuqaddis sebagai ibu negara Israel awal bulan ini.

Dianggarkan kira-kira seribu orang menyertai himpunan menunjukkan kebersamaan rakyat di negara ini dengan Palestin.

Himpunan itu juga sepatutnya menampilkan Naib Ketua Kesatuan Ulama Islam Antarabangsa, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

PM NAJIB INGIN SOLAT DI BUMI PALESTIN

Dalam pada itu, Najib juga menyatakan beliau juga menyimpan hasrat untuk menunaikan solat di bumi Palestin itu.

Namun, tegas Najib beliau yakin hajat itu tidak akan mendapatkan izin daripada kerajaan Israel.

“Saya juga mimpi satu hari nanti nak melakukan solat di al-Aqsa.

“Hari ini kalau nak sembahyang (di al-Aqsa) kena minta izin Israel. Ada waktu mereka tak bagi orang muda sembahyang, ada kalanya mereka yang umur 50 tahun ke atas sahaja boleh sembahyang. Bayangkan bagaimana mereka hina (orang Islam).

“Tapi saya tak mahu pergi dekat sana minta keizinan daripada Zionis,” kata Najib.

Selain itu, Najib juga mengumumkan bahawa akan ada himpunan solidariti buat Palestin pada minggu ketiga setiap bulan sehingga bumi Palestin bebas daripada cengkaman Israel.