‘Saya sayang awak, Diana’ – Respond Farid Kamil Selepas Pertama Kali Lihat Kelibat Isterinya Dimakamah

“Melihat isteri saya datang hari ini, saya sangat gembira. Saya sayang awak, Diana,” katanya ketika dibawa masuk ke bilik reman di sini.

Sebelum ini, Farid direman empat hari atas dakwaan menampar anggota polis di balai polis Kota Damansara dan menendang dua orang awam, Khamis lalu.

Semalam, reman Farid disambung lagi sehari dan kini beliau sedang keputusan sama ada reman disambung atau ikat jamin polis.Ini adalah kali pertama Diana Danielle hadir ke mahkamah selepas dua kali aktor terbabit ditahan.

TEMPOH reman ke atas pelakon dan pengarah filem, Datuk Farid Kamil Zahari, 37, akan dilanjutkan bagi membantu siasatan polis berkaitan kes narkotik.

Ketua Polis Selangor, Datuk Mazlan Mansor berkata, reman berkaitan kes jenayah membabitkan tindakan menampar seorang anggota polis trafik dan menendang dua orang awam berakhir hari ini.

“Namun, kita akan melanjutkan tempoh reman ke atas Farid menerusi kebenaran mahkamah bagi membantu kes narkotik.

“Bagi kes jenayah terdahulu mengikut Seksyen 323 dan Seksyen 353 Kanun Keseksaan serta Seksyen 90 Akta Polis, ia dianggap sudah selesai,” katanya pada sidang media selepas Majlis Perhimpunan Bulanan Ketua Polis Selangor di Ibu Pejabat Polis Kontinjen negeri di Shah Alam, pagi ini.

Kata Mazlan, pihaknya sudah merujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya dan akan mendakwa Farid di mahkamah kelak.

“Kami sudah bersedia untuk pertuduhan itu (kes jenayah) dan jika ada elemen narkotik, dia turut akan dituduh atas kesalahan berkenaan,” katanya.

Semalam, Mahkamah Petaling Jaya membenarkan tempoh reman ke atas pelakon itu dilanjutkan selama sehari lagi bagi membantu siasatan.

Dalam kejadian jam 1.20 tengah hari Khamis minggu lalu, pelakon itu dilaporkan ke Balai Polis Kota Damansara untuk membuat laporan berkaitan kemalangan jalan raya.

Ketika berurusan di kaunter, Farid secara tiba-tiba dikatakan menampar muka petugas polis lelaki berusia 24 tahun yang menerima aduan itu, disaksikan beberapa anggota lain dan orang awam.