SEPERTI BARBIE DOLL, INI TRANSFORMASI CINTA LAURA SELEPAS 10 TAHUN!

Jika masih ingat, 10 tahun lalu pelakon remaja Cinta Laura Kiehl pernah mencuri perhatian menerusi sinetron Upik, Abu & Laura. Malah, single You Say Aku juga menjadi siulan bukan hanya di Indonesia malah ke Malaysia dan Brunei.

Kini, gadis berdarah campuran Jerman-Indonesia itu sudah melangkah setapak ke hadapan dan aktif dalam dunia perfileman Hollywood. Cinta, 24, sedang meniti tangga populariti setelah membintangi dua buah filem The Ninth Passenger dan After The Dark.

Bintang remaja popular Indonesia itu juga sedang sibuk menjalani penggambaran filem terbaharu Crazy for the Boys yang akan ditayangkan pada tahun depan. Sekadar info, Cinta telah berhijrah ke New York, Amerika Syarikat sejak tujuh tahun lalu untuk tinggal bersama ibunya, Herdiana Keihl.

Pertama kali muncul di layar dalam sinetron bertajuk ‘Cinderella’, tidak sukar bagi gadis yang lahir tahun 1993 untuk melebarkan sayap dalam industri hiburan Indonesia. Dia adalah seorang tokoh golongan muda yang cemerlang, terutama dalam bidang akademik.

Semasa belajar di Sekolah Antarabangsa Jakarta, beliau berjaya menamatkan pengajian dengan gred A. Tidak berhenti di sana, Cinta meneruskan pendidikannya di Columbia University dengan mengambil dua jurusan sekali gus memperoleh 3.9 Pencapaian Purata Nilai Gred dalam tempoh tiga tahun.

Berita gembira yang berkaitan dengan kerjayanya di hollywood semakin mendekati memilik tubuh yang seksi ini. Tidak lama dahulu, Cinta Laura dikhabarkan memainkan peranan dalam filem Hollywood yang dikenali sebagai Crazy for the Boys yang akan disiarkan pada tahun 2018.

Berita itu disampaikan melalui akaun rangkaian sosial Instagram Crazy untuk filem Boys, @crazyfortheboys.